ראש הקבוצה

משרד
בנין 202 קומה 4 חדר 420
תחומי עניין

הפיסיקה של המצב המוצק. מגנטיות. מוליכות-על.

שעות קבלה
לפי תיאום מראש
    קורות חיים

פרופסור יוסף ישורון, עומד בראש המעבדה למדידות מגנטיות ובראש המכון למוליכות-על שבאוניברסיטת "בר-אילן". את השכלתו האקדמית הוא רכש בישראל, השתלם בארה"ב וחזר ל"בר-אילן" כחבר סגל קבוע במחלקה לפיסיקה. במחלקה זו הוא הקים מעבדה למדידות מגנטיות ועסק בתחומי מחקר מגוונים בתחום המצב המוצק הניסיוני, כמו מוליכים אורגניים חד-ממדיים, זכוכיות ספין, מתכות אמורפיות, מוליכי-על ועוד. הישגיו הקנו למעבדה תואר של "מרכז לאומי למדידות מגנטיות" תואר שהוענק על-ידי המועצה להשכלה גבוהה ומשרד המדע. האקדמיה הלאומית למדעים העניקה פעמיים למעבדה  את התואר "מרכז מצוינות" בזכות ההישגים והתגליות  בתחומים של מוליכות-על ומדידות מגנטיות לוקליות. עמותת "מינרבה" הגרמנית העניקה למעבדה תואר של "מרכז מינרבה למוליכות-על". המחקרים במעבדה מומנו וממומנים ע"י קרנות מחקר ישראליות (האקדמיה הלאומית למדעים, משרד המדע, המשרד  לתשתיות לאומיות ומשרד התמ"ת) ודו-לאומיות (GIF, DIP, BSF ועוד).

פרופסור ישורון הדריך עשרות סטודנטים לתארים גבוהים ופרסם כשלש מאות מאמרים בעיתונות האקדמית. הוא מקיים קשרים מדעיים הדוקים עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר בארה"ב, בצרפת, בגרמניה, בדנמרק, בהולנד וביפן. הוא שהה בשנות שבתון במעבדות המחקר של IBM בארה"ב, ב- Imperial College בלונדון, ב-City College of New York וב-   New York Universityוהיה פרופסור אורח במכוני מחקר בדנמרק, בצרפת ובארה"ב, שם הוא מונה כחבר-עמית (Fellow) באגודה האמריקאית לפיסיקה. לאחרונה הוא מונה גם לחבר עמית באגודה הישראלית לפיסיקה.

פרופסור ישורון שימש בתפקידים רבים באוניברסיטת בר-אילן וביניהם ראש המחלקה לפיסיקה, דיקאן הסטודנטים, דיקאן לקליטת מדענים עולים, יו"ר הועדה האוניברסיטאית למיחשוב, סגן הרקטור ורקטור. הוא היה גם הרקטור של מכללת אורות ישראל באלקנה ובנוסף היה חבר פעיל בגופים לאומיים כמו המועצה להשכלה גבוהה והמועצה להשכלה גבוהה של יהודה ושומרון, ועדת ההיגוי הארצית למוליכות-על, ועדות ההיגוי הארציות לקליטת מדענים עולים והמועצה הלאומית למחקר ופיתוח. פרופ' ישורון היה היושב ראש הראשון של המועצה הבינלאומית לשמירה על החופש האקדמי.

מחקר

הפיסיקה של המצב המוצק. מגנטיות. מוליכות-על.

תאריך עדכון אחרון : 12/03/2024